AZ ANTARKTISZI KLÁN ŰRHAJÓJA

Mivel az Antarktiszra ékrező ragadozó klán tagjai maguk is nagyban különböznek a többiektől, így hajójuk is eltérő, ám hatásos, pontos, és tágas, mely megfelel ezen klánok elvárásainak, még ha nem is túl barátságos, és rideg a kialakítása.

Az mindenesetre bizonyos, hogy az emberi technikánál jóval fejlettebb gépezetről van szó. A hajó kapacitása száz-százötven ragadozóra tehető.

Tény, hogy eme típus kialakulása igen régre, több ezer földi évre tehető, ugyanis azok a ragadozó klánok is eme hajókat használták, akik segítették az első emberi civilizációkat.

Az első szembetűnő különbség a többi klán hajójához képest a mérete. Míg azok viszonylag kicsik voltak, ez a hajó hatalmas, körülbelül ötszáz méter hosszú lehet.

A hajó alapja a törzs, melyhez kétoldalt szárnyak kapcsolódnak. Mindkét szárny végén egy-egy lefelé hajló karom található, a szárnyak a törzshöz idomíthatóak behajthatóak. Ennek köszönhetően a hajó egy óriási ragadozó madárra emlékeztet.

A hajófaron három egymással szemben elhelyezett, egymás felé hajló farok van, a két szélső valamivel kisebb mint a középső. A farkak a három hajtómű körül vannak, melyek elhelyezkedése szintén két kicsi és egy nagy felállásban vannak.

A hasi oldalon a bejárat van elhelyezve, három, hatalmas kapu, melyekből nyitott állapotban vakító, fehér fény sugárzik. Ugyanígy a hajó aljából küldhetnek keresőfényt is, ha a helyzet úgy kívánja.

Ugyan itt a hason, a szárnyak függeléke mellett helyezkednek el az egyszemélyes kapszulák kilövőállásai.

A lakófedélzet, feltehetően a hajó azon orr részében található, mely alakja lekerekített, és a törzshöz egy vaskos nyakon kapcsolódik.

Burkolata szürke, fémes, valamint képes a hajót álcázni, láthatatlanná tenni. Teljesen hangtalan, repülés közben mély dübörgésen kívül nem sok zajt ad ki.

A hajó rendelkezhet azzal a lopakodó rendszerrel, mellyel a másik két ismert típus is, mivel az álcázó rendszer bekapcsolása nélkül is láthatatlan maradt az emberi érzékelők (radarok, műholdak, űrteleszkópok, csillagvizsgálók) számára.

 

Az Antarktiszra érkező ragadozó klán hajójának belsejéből nem sokat ismerünk, ám az tény, hogy nem csak külső adottságaiban tér el a többi klán járművétől.

A falak, a padló, plafon, minden fémből van, szürke és rideg. A fényt padlóvilágítással oldják meg, valamint a falakon és rámpákon vörös lámpasorok kúsznak végig.

Az egyik nagyobb terem - funkcióját tekintve lehet maga a híd, de akár kilátófedélzet is - szemközti falában egy hatalmas ablak van, amelyen át pazar kilátás nyílik a világűrre. Két oldalt rámpa húzódik végig. A terem közepe üres, a padló mélyen a rámpák alatt van, fehér fénnyel kivilágítva.

Az Antarktiszra érkező ragadozó klán hajójának belsejéből nem sokat ismerünk, ám az tény, hogy nem csak külső adottságaiban tér el a többi klán járművétől.

A falak, a padló, plafon, minden fémből van, szürke és rideg. A fényt padlóvilágítással oldják meg, valamint a falakon és rámpákon vörös lámpasorok kúsznak végig.

Az egyik nagyobb terem - funkcióját tekintve lehet maga a híd, de akár kilátófedélzet is - szemközti falában egy hatalmas ablak van, amelyen át pazar kilátás nyílik a világűrre. Két oldalt rámpa húzódik végig. A terem közepe üres, a padló mélyen a rámpák alatt van, fehér fénnyel kivilágítva.

Az orvosi szoba szintén kapott egy ablakot, mely a betegágy, (ami tulajdonképpen az állapotjelzőre fektetett fémtábla) egyben életjel detektor előtt van. A szoba a hajótest végében kapott helyet. Valószínűleg több ilyen szoba is van egy ilyen hajón.

A hajónak csak egyetlen fegyvere ismert, egy hatalmas erejű plazmaágyú, mely akár több száz méter hosszú lyukat is képes vájni a földbe, ha kell. A pontos találatot komputer segíti.

 

A CONTA MANAI KLÁN HAJÓJA

Eme klán hajójáról igencsak keveset tudunk. A belseje, mérete, fegyverzete, legénységének száma és egyéb jellemzői ismeretlenek. Lehet egy vagy több személyes, viszonylag kicsi, mint a Los Angelesi klán hajója, de olyan nagy is, mint az Antarktiszon portyázó ragadozók járműve. Nem tudni, képes-e az álcázásra, az viszont biztos, hogy ugyan olyan fejlett lopakodó rendszere lehet, mint a másik két ismert típusnak.

Szintén tény, hogy maga a hajó soha, vagy csak ritkán landol a vadászterületen. A vadászok leszálló kapszulákon hagyják el a hajót, mely folytatja az útját, míg meg nem kapja a jelzést a ledobott vadásztól, vagy vadászoktól, hogy térjen vissza értük. Feltételezhetően csak ebben az esetben száll le.

A hajó rendelkezhet azzal a lopakodó rendszerrel, mellyel a másik két ismert típus is, mivel az álcázó rendszer bekapcsolása nélkül, vagy annak híján is láthatatlan maradt az emberi érzékelők (radarok, műholdak, űrteleszkópok, csillagvizsgálók) számára.

 

Külső leírás

A hajótest előrecsúcsosodó, a pilótafülke valószínűleg a hátsó részben kaphatott helyet, mivel az ablak is a hajóorrtól távol a hát részen van. A hajtóművek két oldalt, egy-egy szárnyvégen ülve vannak a hajóhoz fogatva.

A hajó hasán egy dárdaszerű farok található, mely csíkozott, és előre hajlik. Talán a szenzorok vannak benne.

Burkolata világos, szürkés színezetű, alsó részén barázdált. A far részen található a leszálló kapszula kilövője.

 

LESZÁLLÓ KAPSZULA /Shuttle/

Az egyszemélyes kabinokkal küldik a vadászokat a küzdelem helyszínének közelébe.

Egy ilyen kapszula nem túl nagy, három fő részből áll. Alakja egy nyílhoz, dárdához hasonlítható. Az orra kissé tompa végű, így tompítja a becsapódás erejét. A kapszula törzse maga a kabin, melyben a ragadozó utazik. Ez a kabin, földet érés után kinyílik, szabadon eresztve a harcost magából.

Far részén három pici hajtómű van, körülöttük pedig szintén három fékezőszárnyat helyeztek el, melyekkel az irányt válthatják, és a zuhanás sebességét csökkenthetik.

Mind a Conta Manara, mind az Antarktiszra érkezett klán hajói a hasuk hátsó részéből bocsátotta útjára a kapszulákat.

 

A LOS ANGELESI KLÁN HAJÓJA

A Los Angelesbe érkezett ragadozó klán hajója egy újabb, a többitől teljesen eltérő típus. Alakja mondhatni formátlan, és sokkal laposabb a másik két ismert típusnál. Színre is különbözik tőlük. Mérete nagyobbnak tűnik a Conta Manaban ténykedő ragadozó hajójáénál, az viszont biztos, hogy kisebb az antarktiszinál.

Nem tudni, rendelkezik-e fegyverzettel vagy álcázóval, bár, akárcsak a többi típust, a földi érzékelők ezt sem látják meg annak hiánya, vagy inaktív állapota miatt. Így kijelenthetjük, hogy testvéreihez hasonlóan ez is rendelkezik valamiféle lopakodó rendszerrel.

 

Külső leírás

A hajó külsejéről igen keveset tudni, javarészt csak a hátsó része volt eddig megfigyelhető.

Láthatóan előre csúcsosodó alakja van, és szépen megmunkált, sárgás páncéllemezek díszítik.

A hajófar tetején a főhajtómű díszeleg, mely végigér a hajó tetején. Jobbra lentebb egy másik, kisebb hajtómű található.

A főhajtómű alatt és mellette, egy-egy bejárati nyílás tátong, a baloldali mellett pedig egy újabb, kisebb hajtómű van.

Az űrhajó bejárati folyosói a nagyterembe vezetnek. A hajó falai mind furcsa jelekkel díszítettek, és narancssárga fényben ragyognak. A padlót sűrű gázréteg fedi, melynek eredete ismeretlen.

A nagyteremből nyolc folyosó vezet tovább. A terem teteje boltíves, és sziromszerű jelek láthatóak rajta, szám szerint nyolc, középen egy körrel. Az ív mentén egy fénysoros rámpaépítmény függ, amit négy oszlop tart.

A terem közepén egy fél oszlop áll, valamint a falban található egy trófeák számára kialakított helyiség, mely lezárható.

 

Oldalmenü
Szavazás
Alien vagy Predator?
Alien(s)
Predator
Diavetítő
Naptár